Jak vybrat perfektní koberec

Ačkoli je k dispozici mnoho možností koberce, existují v podstatě pouze dva styly koberce a smyčce.

Ve smyčce ve stylu smyčky je každý konec připojen do podložky, takže je spojitá smyčka. Pokud jste vlastně spustili kolík pod ním, cítili byste smyčku.

Ve střihu ve stylu řezu jsou smyčky ve skutečnosti řezány tak, že mezi podpěrou jsou jednotlivé konce. Pokud byste tam šli stejným kolíkem, zvedl by se kolík nahoru. Je to jako naprosto seřízená hromada.

Vlákno je kritická oblast, pokud jde o koberec. V koberci existují tři základní vlákna:

Polypropylen, jako např. Smyčka ve stylu smyčky.

Polyester, který je vyroben z recyklovaných nápojových nádob.

Nylon, nejoblíbenější a trvanlivější vlákno.
Navíc je dnes přirozeným vláknem vlna. Vlna je tradiční kobercové vlákno, ale jeho vysoká cena je méně obvyklá.

Koberec vyřezaný vlasy může jít po celém domě. Je pohodlná pod nohama a vytváří velmi atraktivní podlahu. Styly smyček se používají v oblastech s těžkým provozem. Oblasti, kde jsou děti nebo kde je spousta aktivit. Vykoná a vydrží dlouhou dobu.

Pokud jde o snadno čistitelný koberec, olefin je produkt, který je přirozeně odolný vůči skvrnám. Bude to trvat většinu domácích jídelních skvrn a vy budete moci vyčistit. Polyester je přirozeně odolný vůči skvrnám, protože takéto barviva nepřijme. Je to kritický produkt v aplikacích, kde bude barvení problémem. Nylon je ošetřen pro odolnost vůči skvrnám - je zde nadměrné ošetření, které jste vložili, což vám umožní odstranit skvrny. Vlna vyžaduje větší péči a čištění, aby se dostala ven.

Cenové změny se mění z jednoho koberce na jiný z důvodu různých hmotností a struktur. Velmi nízký konec stupnice je ve většině případů olefin. Polypropylen je nejlevnější výrobek, polyester je druhý a nylon je nejvyšší kvalita syntetiky. Vlna je podstatně dražší než ostatní.