Jak vybrat přehozy na postel

Nejdůležitějším místem v domě je ložnice - je to místo odpočinku, které by mělo být útulné a čisté.

Péči o ložní prádlo se musí věnovat velká pozornost - váš komfort a zdraví závisí právě na nich. Použití přehozů na postel je nutným atributem nejen z hlediska estetiky, ale i zachování čistoty postele. Jak si vybrat přehozy na postel? Výběr přehozů pro ložnici nebo obývací pokoj není jednoduché, protože je třeba vzít v úvahu velmi odlišné vlastnosti produktu. Není to jen krása interiéru, ale také praktická stránka. U přehozů na postel je samozřejmě důležitým kritériem jeho vzhled, který pomůže vytvořit útulný a stylový interiér. Proto, jakmile se rozhodnete pro stupeň praktičnosti, který potřebujete, zaměřte se poté na výběr přehozů na postel.

Přehozy na postel podtrhnou jejich design 

Hlavním pravidlem v tomto případě je shoda s obecným stylem. Například pro ložnici v secesním stylu je třeba zvolit černobílé přehozy na postel nasycených odstínů. Přehoz nádherně zdůrazní kresba dřeviny a květů s lidovými ozdobami nebo přehozy v patchwork stylu. Při rozhodování o tom, jaký si vybrat přehoz na postel do ložnice máme na výběr dva způsoby - koupit neutrální výrobek harmonicky zapadající do celkového barevného schématu místnosti, nebo zvolit výrazný design.  Přehozy na postel v ložnici - při správné volbě barvy můžete změnit celkový dojem v místnosti.

Hlavní pravidla při výběru přehozů na postel

Přehoz na postel by měl být o něco větší než samotné lůžko. To znamená, že přikrývka by měla skrýt matraci, ale nesmí padat na podlahu. Proto před nákupem musíte změřit strany lůžka. To znamená, že přehoz pro lůžko o rozměrech 120x200 by měl mít rozměry nejméně 160x200 cm s opěrkou nohou, nebo o 20 cm delší, pokud není k dispozici - 160x220.

Standardní velikosti přehozů na postel:

Jednoduchý přehoz - obvykle má velikost 140x200 (220);

jednolůžkové přehozy - 160 x 200 (220), 150 x 200 (220) cm;

dvojlůžkové přehozy - standardní rozměry 180x200 (220), 200x220 cm;

další dostupné velikosti  - 220x240, 230x250 a dokonce 270x270 cm.