Jak vybrat záclony do bytu

Záclony jsou jedním z nejdůležitějších prvků interiéru. Tato dekorace může skrýt nedostatky, podtrhnout design místnosti a samotného okna.

Při výběru záclon se musíte rozhodnout, k jakému účelu je budete používat. K zatemnění od jasného světla, pokud žijete v přízemí od zvědavých očí, nebo jednoduše vyzdobíte okno a interiér. Záclony - integrální součást interiéru, takže se s ním musí plně zharmonizovat. Pokud zvolíte nesprávný typ nebo špatnou barvu, mohou záclony do bytu úplně zničit celkový dojem.

Vybíráme záclony do bytu - kombinace barev

Záclony do bytu lze kombinovat nejen s nábytkem, ale také s dalšími prvky interiéru. Výběr barev pro závěsy může záviset na řadě faktorů. Chcete-li vybrat záclony se vzorem, je třeba, aby tomu odpovídaly barvy. Barevné záclony mohou vytvořit úžasný efekt. V kombinaci s jednoduchým nábytkem poskytnou jedinečný vhled vašeho interiéru. Mnoho lidí si vybírá záclony podle barvy stěn. Ano, designéři doporučují vybírat odstíny blízké barvě stěn. Ale tak, aby stěny s okny se záclonami nesplývaly, je lepší vybrat dvě barvy. Ideálně volíme barvu záclon podle barvy nábytku, neboť nábytek se velmi málokdy mění.  Navíc kombinace s pohovkami a křesly vypadá originálně. Záclony se tak nespojují s barvou stěn a více zdůrazní okna.

Jak vybrat záclony do domu

Často, pro změnu interiéru v novém domě stačí vyměnit záclony a místnost získá úplně jiný vzhled. U záclon neexistují žádná zvláštní pravidla pro výběr barev a textilie. V závislosti na tom, k čemu jsou záclony určeny, je vybrána tkanina. Pokud v místnosti není dostatek přirozeného světla, musíte použít tenkou vzdušnou látku. Pokud je naopak v místnosti spousta přirozeného světla, je lepší vybrat hustou tkaninu. V malých místnostech je vhodnější zvolit záclony od stropu dolů. Takže vizuálně zvýšíte strop.