Jak získáváte znovu tvrdé ručníky?

Už to není ojedinělý případ. Znovu a znovu se musíme stěžovat, že naše původně příjemně měkké ručníky jsou po umytí tvrdší než dříve.

Naučte se v tomto příspěvku, proč je to tak, co můžete s tím dělat a jak získáte tvrdé ručníky měkké znovu.

Tvrdé ručníky - proč je to tak?

Tvrdé ručníky mají určitou funkci odlupování, což je nesporné. Skutečnost, že většina chce, aby jejich ručníky zůstaly měkké, je také zřejmé. Ale jak to může být taková změna látky ubrousků? Odpověď na tuto otázku je složitá. Začneme praní v pračce. I při špatném množství pracího prostředku by mohlo být již pozdě. Používáte-li příliš málo pracího prostředku, mohou se v utěrech vytvářet vápenné usazeniny, což způsobuje, že vlákna budou šedě. Toto se nazývá suchá tuhost. Je-li to však pravý opak a přidáte příliš mnoho pracího prostředku, pračka nemůže úplně odstranit zbytky a usazeniny na ručníku, což je znesnadňuje. Přetížení pračky vede k tvrdým ručníkům kvůli nestabilní distribuci pracího prostředku. Také pomocí změkčovače tkanin vytvrdíte ručníky. Výsledkem je, že póry se ztuhnou a ručníky rychle nebudou schopny dobře absorbovat vlhkost. Nejen praní, ale i nesprávné sušení mohou způsobit tvrdé ručníky. Pokud zavěste ručník na planoucí slunce nebo jej usušíte v místnosti bez průvanu, například v suterénu, pak vlákno a smyčka vlasu zůstat v poruchě, která vznikla po praní a tak dále. To učiní ručník tvrdě.

 

Jak zabráním tomu, aby mé ručníky byly sucho znečištěné?

Chcete-li dělat tvrdé ručníky věc minulosti, měli byste věnovat pozornost těmto bodům:

 

Dbejte na dávkování pracího prostředku. Ani moc ani příliš málo nepřispívají k tomu, aby byly vaše ručníky měkké. Dbejte na pokyny pro dávkování pracího prostředku a uveďte stupeň znečištění, zatížení pračky a místní tvrdost vody.

Nepřeplňujte pračku! Všimněte si maximální hmotnosti bubnu a v případě pochybností umýt příliš namísto příliš málo.

Vyvarujte se umytí ručníků změkčovadlem.

Sušíme ručníky v sušičce. Výsledkem je, že vlákno a smyčka jsou vráceny zpět do původní objednávky, takže ručníky jsou příjemné a měkké. Pokud nevlastníte sušičku, vaše ručníky vysuší, kde vítr vítr nebo pokud není možné v místnosti s ponorem. Pokud to taky není možné, tvrdé ručníky po vyschnutí alespoň jednou důkladně protřepejte a navraťte je dohromady a znovu od sebe.

Takže dostanete tvrdé ručníky měkké znovu

Pokud si myslíte, že tvrdé ručníky nemohou být změkčené, můžeme vás uklidnit. Berte na vědomí naše tipy. Ve skutečnosti je možné v několika krocích získat tvrdé ručníky měkké jako nové. Vše, co musíte udělat, je dát tvrdou utěrku do vody z octa nebo roztoku octa a nechat ji asi půl hodiny. Alternativně voda pracuje také s rozpuštěnou kyselinou citronovou. Poté, co se ocitlo, musíte prostě umýt ručníky normálně a tentokrát správně a už tvrdé ručníky a suché skvrny jsou věcí minulosti.