Projděte se znovu, jako tenkrát…

Pamatujete si ten pocit, když jste se poprvé procházela ve Vašem novém bytě? Pod nohami jste cítila ten krásný hebký koberec, jehož jednotlivá vlákna Vás šimrala po patách. Vše bylo čisté a nové.

Ten pocit je stejný, jako když si lehnete do nově povlečené deky a polštářů. Tak proč si po nějaké době znovu neužít ten pocit a nezkusit obměnit dnes už starý a zašlapaný koberec, který dávno ztratil svůj šmrnc za nový moderní kousek?

Pokud něco dokáže změnit design bytu, je to právě koberec. Doplněk, který dokáže zútulnit jakýkoli prostor, a přitom je jeho údržba velice snadná. Přesto dokáže změnit domov k nepoznání. Hodí se do každého pokoje, a přitom nemusíte vždy volit jen metrážní kusy. Koberce mohou být různých tvarů i velikostí. Můžou být, jak po celém obvodu pokoje, tak jen částečně pod konferenčními stolky, sedačkami nebo postelí. Prostě všude tam, kde chcete cítit ten příjemný pocit pod nohami, když prsty jezdíte po jeho hebkých vláknech.

Moderní koberec dokreslí bytový interiér, ale dokáže i změnit jeho celkový ráz, v případě jeho obměny. Zároveň je to praktický kousek, který nemůže nikdy nahradit chladnou podlahu. Dokáže totiž udržet vaše nožky pěkně v teplíčku a zajistit měkký krok.

Vybírat můžete z nepřeberného množství materiálů, jako je vlna, polyester, polyakryl nebo polyamid, vždy přitom záleží na hmotnosti vlákna. Musíte proto zvažovat, do jakého pokoje a za jakým účelem jej dáváte. Potřebujete nějaký s větší zátěží? Nebo designový kousek? Chcete jednobarevný kus nebo s potiskem? Vždy uvažujte nad tím, jakou máte výmalbu, jaký máte nábytek a doplňky, a až podle toho se rozhodněte. Správně zvolený koberec by měl příjemně dokreslovat Váš záměr, nikoli jej přebíjet.