Provence styl v interiéru

Návrh interiéru ve stylu Provence spočívá v jednoduchosti a pohodlí. Středozemní moře, Francie, Provence ... Francouzské slovo "Provence" má kořeny v "provincii", což se dá snadno pozorovat v tomto fascinujícím stylu.

Provence je region na jihu Francie, který je známý svými nádhernými scenériemi, jídlem, neuvěřitelně modrým mořem a jasným sluncem. Provence styl je založen přesně na těchto komponent. Jeho barvy s rozptýlením jasných odstínů vytvářejí pohodu a rozveselit. Takže, jaké jsou vlastnosti stylu Provence?

Výrazné vlastnosti interiéru Provence:

  • Pastelové barvy
  • Velmi lehké závěsy
  • Elegantní světlý, často bílý nábytek
  • Lehké podlahy
  • Čerstvé květiny
  • Květinové vzory
  • Mnoho ornamentů z porcelánu, keramiky a látky

 

Stěny a podlahy

 

Stěny jsou často namalovány; papírové tapety se používají zřídka. Je důležité, aby byla místnost dostatečně osvětlena; přirozené osvětlení je také důležitým prvkem každé místnosti. Dům v provensálské stylu je vždy plný jasného slunečního světla, které způsobuje hrubé obrušování jeho stěn a na první pohled staré barvy, které vyhořely.

 

nábytek

 

Nábytek v interiéru Provence předpokládá nejen funkční, ale zároveň dekorativní roli. Je třeba, aby nábytek byl starý nebo rustikální, určitě malovaný. Nábytek by měl vypadat, jakoby věrně sloužil mnohým generacím. Takový nábytek jako židle s vyřezávanými, odlupujúcimi nohama, truhly mléčných odstínů a skříňky na nádobí. Ikonický nábytek Provence je vyroben z lehkých tónů z přírodního dubu, kaštanu a ořechů.

 

 

paleta barev

Tón barev je živý a hluboký, ale ne velmi světlý: ve stylu Provence je lepší vybrat omezeno tlumené odstíny. Tradičně se používají vybledlé, pastelovými barvami: bílá, mléčná, béžová, olivová, levandulová, mořské vlny, okrová, slunečnice, terakota tvoří typickou barevnou paletu.

 

 

Akcenty

 

Ozdobte dům se všemi druhy bylin a květin, jakož i květinové malby a kresby. Postoj k takovým květinám, jako jsou růže, vojtěška a levandule v Provence je zvláštní. Mnoho ulic a náměstí ve městech je pojmenované podle květin a trav.

 

Textil s přírodními a zvířecími ozdobami a výšivkami se aktivně používá na zdobení interiéru. V dekoraci se používá mnoho kovaných prvků, které se často provádějí v bílé nebo černé barvě. Kování nesmí být masivní, ale náročné, rafinované, prakticky bezvýznamné.

 

Existuje názor, že Provence byl vytvořen lety a generacemi, jeho detaily a rysy se časem shromažďují. Zní to jako dobrý důvod, abyste se pokusili vytvořit něco podobného ve vašem bytě. Koneckonců, styl Provence není jen interiér: Provence je životní styl.