Věci, které můžete udělat pro zvýšení hodnoty vašeho domova

Nemusíte se pustit do úplné renovace, abyste zvýšili hodnotu vašeho domova nebo dokonce jeho "wow" faktor.

Namísto toho řešení série menších a zvládnutelných projektů může mít stejný dopad, aniž jste porušili rozpočet nebo úplně narušily život. Zde jsou některé projekty, které můžete řešit, když máte nějaké volné léto.

nemusíte být krajinný architekt nebo mistr zahradník, aby váš dvoru vypadat úžasně. Začněte s čištěním, jako sekání trávníku, vytažení suchých keřů a zbavení se jakýchkoliv dekorativních předmětů, které viděli lepší dny. Dále navštivte školku a zjistěte, jaké druhy stromů, květin a rostlin fungují nejlépe ve vaší oblasti a ve vašem dvoře konkrétně, na základě faktorů, jako je to, kolik slunečního světla vaší nemovitosti dostane a kolik času musíte věnovat údržbě. Nakonec zůstat na vrcholu plete a udržovat tak, aby veškerá vaše tvrdá práce není na odpad.

Vytvořte zvoucí vstupní bod


Spolu s dobře upraveným dvorem mohou skvělé přední dveře okamžitě okouzlit návštěvníků. Takže pokud vaše dveře jsou namalovány bílou barvou nebo zabarvené odstínem, zbavte ho a aktualizujte ho s atraktivnějším odstínem, který doplňuje váš domov. Zatímco jste na to, vyměňte čísla domů a kliky s něčím čistým a moderním. Uvnitř přidejte nový koberec a organizační stanici druhů, s konzolovou tabulí pokrytou zásobníkem pro jinou poštu pro klíčová slova a sluneční brýle. Dokončete prostor přidáním několika rostlin, ozdobných předmětů nebo uměleckých knih do stolu a zavěšením zrcadla nebo umění nad ním.

obnovte koupelny

Kompletní rekonstrukce v koupelně může stát tisíce eur, ale můžete mu dát trochu facelift mnohem méně. Při sprchování prefrézujte dlaždice a vyměňte sprchovou hlavici. A pokud vany vypadá dost opotřebovaná, upravte ji. Můžete také vyměnit podlahu, protože velikost většiny koupelen přináší náklady a úsilí potřebné k tomu, aby to bylo realističtější. Nakonec prefarbujte stěny, vyměňte toaletu a přidejte nové zrcadla a svítidla.