Závěsy do vašeho obývacího pokoje

Závěsy jsou dominantní prvek ve vašem interiéru. Závěsy dokážou změnit vzhled celé místnosti.

Barva, vzor ale i materiál látky mohou mít vliv na styl vašeho pokoje. Závěsy jsou žádaným doplňkem do obývacích pokojů. Obývací pokoj je jednou z nejvyužívanějších místnosti, je to prostor na setkání s přáteli, relax při TV a rozhovory s rodinou.

Jak však vybrat záclony do obývacího pokoje

Pokud si představíme velkou a světlou obývací pokoj s nábytkem hlavně světlých tónů, bylo by vhodné zaměřit se na bílé závěsy nebo neutrální odstíny v klasickém nebo panelovém stylu. Pokud místo toho chceme v naší obývacím pokoji příjemnou a příjemnou atmosféru, možná s mírně etno příchutí, zde se zaměříme na barevnější záclony se silnými a rozhodnými barvami.

Nebo opět, pokud milujeme romantickou atmosféru venkovských domů, budou pastelové odstíny ideální volbou, možná se zatočenými závěsy. Možnosti jsou zkrátka skutečně nekonečné. Existuje několik faktorů, které je třeba vzít v úvahu, abyste si vybrali závěsy, které nejlépe vyhovují designu našeho domu. Prvním faktorem, který je třeba vzít v úvahu při výběru závěsu obývacího pokoje, je jas prostředí.

Bílé, krémové jsou odstíny vhodné pro odrážení světla a jeho zvýraznění. Více osvětlení v obývacím pokoji navíc příjemným způsobem rozšiřuje pocit z prostoru. Dává radost a stimuluje duševní a fyzickou pohodu. Po vyhodnocení světlosti vašeho domu musíte zvážit styl nábytku, abyste si vybrali závěsy  obývacího pokoje vhodné pro harmonický celkový obraz. Textilie, které zdobí okna obývacího pokoje, kombinované se stylem nábytku.