Zdravé vnitřní rostliny

Zdobení vašeho domu s rostlinami a zelení je stále trendy všude, zvláště s tisíciletími. Nicméně, nemusíte být v chladném davu, abyste ocenili mnoho výhod plynoucích z přebytku rostlin v okolí domu.

Vytvoření mini džungle, nebo dokonce jen přidání jednoho nebo dvou rostlin, může mít velký vliv na kvalitu ovzduší, zdraví a další.
Efekty kvality ovzduší na zdraví

V přírodovědné třídě základní školy jsme se dozvěděli, že rostliny potřebují oxid uhličitý k "dýchání". Toto funguje perfektně pro nás, protože potřebujeme kyslík, který poskytují rostliny, a na oplátku vydechujeme oxid uhličitý, který potřebují k přežití. Kromě toho, že jste odstranili veškerý extra oxid uhličitý, věděli jste, že rostliny také působí jako houba, která přirozeně odstraňuje toxické sloučeniny? Buď je absorbují nebo je rozbíjí do neškodných vedlejších produktů! Nedávná studie NASA zjistila, že některé rostliny mohou během jednoho dne eliminovat až 87% znečištění ovzduší uvnitř budovy!
čisté ovzduší
Nejlepší vnitřní rostliny pro čistý vzduch

Vzhledem k tomu, že rostliny ve vnitřních prostorách mohou mít velký vliv na kvalitu vašeho zdraví a kvality ovzduší, možná se zajímáte, které rostliny jsou nejlepší pro čistý vzduch. Dobrou zprávou je, že je tu spousta možností vybrat, a tam je dokonalá rostlina pro každou místnost ve vašem domě!

    
Gerbera sedmikrásky - Gerbera sedmikrásky jsou pátou nejčastěji používané řezané květiny na světě. Jedná se o neopakovatelnou vytrvalou rostlinu, která odstraňuje trichlorethylen ze suchého čištění a odstraňuje znečišťující látky spojené se zemním plynem, překližkou, lisovanými výrobky z dřeva.
    
Aloe Vera rostlina - Aloe Vera úspěšně roste uvnitř jako rostlina v květináčích a vydává kyslík v noci, což pomáhá zlepšit kvalitu spánku. Může být také použita k léčbě popálenin, což z něj dělá praktickou rostlinu, která má doma.
    
Janet Craig - odstraňuje toxiny spojené s plasty, gumou, syntetickými vlákny. Rostl dobře při slabém osvětlení a potřebuje málo vody.
    
Mírové lilie - Mírové lilie potřebují jenom slabé světlo a vodu, aby přežily a odstranily formaldehyd, benzen a trichlorethylen, ale buďte opatrní, pokud umístíte tuto rostlinu, protože její listy jsou jedovaté pro děti a domácí zvířata.
    
Spider Plant - pavouková rostlina odstraňuje benzenový oxid uhelnatý, formaldehyd a xylen a také odstraňuje toxiny spojené s cigaretovým kouřem, retardéry hoření, pěnovou izolací a zemním plynem.

Jedná se jen o hrst rozmanitých rostlin, které můžete mít doma. Vyberte zařízení podle toho, jaký je váš čistý vzduch, nebo dokonce, jak chcete, aby rostlina vypadala ve vašem domě. Ať tak či onak budete mít prospěch zdraví a designu vašeho domova.
výhody vnitřních rostlin
Výhody vnitřních rostlin

Pokud o tom přemýšlíte, lidé tráví méně a méně času venku a jsou neuvěřitelně odpojeni od přírody. Většinu času strávíme ve vnitřních prostorách nebo v automobilech a dalších prostorech, které nemají přímý přístup k čistému čistému vzduchu, který je vyčištěn rostlinami. Jistě vzduch, který dýcháme, prochází filtrem a systémy čištění vzduchu před dosažením našich plic, ale i ty mechanismy a technologie se mohou časem zaprášit, zaprášit a chemicky naplnit.

Díky čistějšímu vzduchu v domácnosti díky vnitřním rostlinám můžete poskytnout úžasné zdravotní výhody, jako jsou:

    
Snížené riziko onemocnění a podráždění očí, nosu a krku.
    
Zvyšte náladu, snižte stres a úzkost.
    
Vylepšená koncentrace a paměť.
    
Podporuje hojení a rychlejší časy obnovy v nemocnicích nebo v centrech terapie.
    
Zvyšuje kreativitu a produktivitu na pracovišti.

udržet pokojové rostliny zdravé
Jak zachovat zdravé rostliny

Pro mnoho z nás je udržení vašich vnitřních pokojových rostlin zdravých a prosperujících. Pro ty, kteří se nenarodili se zeleným palcem, je nadále naděje! Typicky většina rostlin v interiéru zemře z jednoho důvodu: není správně napojena nebo nedostane správné množství slunce. Znáte-li to, množství oken a typ slunečního světla, které váš dům získá, by mohlo určit, které rostliny jsou pro vás nejlepší. Každá rostlina potřebuje sluneční světlo, aby přežilo a fotosyntetizovalo - dokonce i vnitřní rostliny! Pokud máte velmi málo přirozeného světla, zvážte použití malých světelných diod LED, které kompenzují během tmavších hodin v průběhu dne.

Zavlažování vnitřních rostlin v pravidelném rozvrhu je nejlepší. Zkuste si nastavit upomínky, dokud se zvyknete pravidelně dělat. Choulostivá část nesmí být nad vodou nebo pod vodou. Pokud opravdu nemůžete zjistit, kolik vody je zapotřebí k udržení vašich rostlin naživu, zkuste kaktus nebo šťavnaté! Nemusí být listnaté, ale přesto vám mohou poskytnout mnoho výhod.

Abyste lépe poznali vaši rostlinu a její potřeby, nechte trochu času udělat nějaký výzkum o konkrétním druhu rostlin, který chcete používat, abyste se mohli naučit pečlivě o ni pečovat a udržovat ji zdravou po celá léta.
zdravé bydlení doma