Jak si ustelete, tak si lehnete

Tak přesně takové chytré věty nás bavily už od útlého dětstvím, že? Stlaní postele, stejně jako mnoho dalších domácích povinností, nás prostě nebaví. Možná je to tím, že je to každodenní záležitost, která nikdy neskončí.

Stejně jako mytí nádobí nebo třeba utírání prachu a vysávání, takový náš boj s větrnými mlýny, který nikdy nemůžeme vyhrát. Holt, když to jednou neuděláme, svět se nezboří. Je to sice krásné přijít k dokonale urovnané posteli, ale už se párkrát stalo, že jste si lehli do rozházených peřin, přesně takových, jaké jste ráno opustili a nic se nestalo.

Každodenní rituály

Pokud bychom se měli každý den nutit do něčeho, co nemáme rádi, asi si to stejně nikdy nedokážeme užít. Pravdou ale je, že na mnoho věcí se dá přirozeně zvyknout, a už o nich nepřemýšlíme. Jako třeba čištění zubů, tím, že se to stalo přirozeným každodenním rituálem, člověk to dělá automaticky. Stejně tak, lze naučit naše děti, že ustlat si postel, je naprosto přirozená věc, která se ráno dělá automaticky a víc se nad ní nepřemýšlí. K tomu může dopomoci i kvalitní přehoz přes postel. Dítě získá pocit, že chrání svoje útočiště před prachem a nečistotami. Ráno vstane, a přikryje svoji pevnost, aby ji ostatní neviděli.

Krásný doplněk

Přehozy přes postel však mohou být zároveň i opravdu elegantním doplňkem, který dokáže pozdvihnout vaši ložnici na úroveň několikahvězdičkových hotelů. Kombinovat jej můžete i s ostatními doplňky, jako je povlečení, závěsy nebo třeba nábytkem. Pokoji dodá elegantní ráz, a navíc je to vysoce funkční doplněk, který ochrání vaše povlečení, takže jej nemusíte měnit, tak často.

Není to jen o ložnici

Podobný přehoz dokáže ochránit nejen vaši postel, ale i vaši sedačku. To je opravdu velmi praktické, protože při znečištění, jen stáhnete přehoz, vyperete a znovu přehodíte a nemusíte tak řešit vyčištění celé sedačky.