Orámujte si výhled

Vytvořit útulný prostor, kterému říkáme domov, není úplně lehký úkol.

Na trhu je nepřeberné množství všech různých designových prvků, které dokážou doladit byt či dům a zpříjemnit pocit, který doma budete mít. A co si budeme povídat, hezký domov chce každý, trávíme v něm velkou část našeho života, tak proč si ho nezútulnit, když někdy stačí opravdu málo k tomu, abyste dosáhli toho, po čem toužíte.

Závěsy zažívají comeback

Jedním z hlavních prvků, který dokáže zútulnit váš byt či dům, aby to nebyl holý kancelářský prostor, který působí nepřístupně a chladně jsou samozřejmě závěsy. Dokážou dodat šmrnc vašim oknům a pozvednout celý prostor. Je to detail, který se s příchodem žaluzií a rolet pomalu vytrácí, což je ale velká škoda. Pokud chcete opravdu vyladit váš byt či dům, je to jedna z hlavních věcí, které si každý všimne, a který zútulní i ten nejstudenější prostor a příjemně dokreslí nejsvětlejší body vašeho domu, a sice okna. Pokud máte navíc velká okna, jsou už samy o sobě natolik silným prvkem v domácnosti, že si zaslouží být zvýrazněna. Pokud chcete, pozvednout váš bytový design na vyšší úroveň, je možné ve stejné barvě volit i další detaily v domě, polštářky na gauči, pufy, dekorace nebo osvětlení. Důležitá je i samotná výmalba, aby se příliš netloukla s volbou závěsů. Vždy přitom platí, že mnohem snáze lze kombinovat jednoduché barvy, než pestrobarevnou divočinu s výraznými vzory.

Jaké zvolit?

Pamatujte, čím delší budou, tím elegantnější bude jejich výsledný efekt. Správná délka závěsů pomůže estetice vašeho interiéru. Také je potřeba se rozhodnout, jaké zvolíte jejich uchopení, zda tunýlek, který působí opět o něco elegantněji nebo žabky. Vždy přitom nejvíce záleží na kvalitě materiálu a zpracování, na tom by člověk neměl šetřit. Pokud potřebujete opravdu zatemnit ložnici, bude potřeba jiný funkčnější materiál, než do obýváku, kde není potřeba, aby nepropouštěly sluneční svit.