Stylové a pohodlné Vánoce: Doplňte svou postel o měkké povlečení

Vánoční svátky jsou hlavně o odpočinku, relaxu a nicnedělaní. Abyste si je ale mohli naplno užít, při dekorování nesmíte zapomínat na ložnici a další oddechové místnosti. V těch je třeba vytvořit příjemnou atmosféru, která vás ve vteřině přenese do světa snů. Jak toho však docílit? Základem je stylové a komfortní vánoční povlečení. 

furniture-room-bed-frame-bed-interior-design-bedroom-1574475-pxhere.com

Klíčový je materiál

Ložní povlečení je sice dekorací, která má zdobit postel, ale pamatujte, že pod ní budete každou noc spát. Pokud se tedy nechcete pravidelně budit na to, že vás něco kouše, před výběrem samotného designu se musíte zaměřit na materiál.

Nejpopulárnějším materiálem povlečení je měkká bavlna, která má hned několik výhod. Kromě toho, že je velmi pohodlná, se snadno udržuje. S jejím praním, sušením a žehlením tak nebudete mít vůbec žádné starosti. Následně není třeba zapomínat ani na to, že je trvanlivá, takže ji budete moci používat dlouhá léta bez nutnosti výměny, a naleznete ji v desítkách barevných provedení.

Druhým populárním materiálem je polyester. Ten je o něco levnější než bavlna, ale stále velmi příjemný. Jeho největším plusem je, že se snadno barví, proto jej objevíte v mnoha univerzálních i zajímavých odstínech. Samozřejmostí je také snadná údržba jako v případě bavlny a barevná stálost.

Zlatou střední cestou je spojení bavlny a polyesteru, které s sebou přináší kombinaci výhod obou materiálů.

 

Design vyberte podle svých preferencí

Vánoční ložní povlečení má za úkol zkrášlit a zvýraznit postel, čímž zabrání tomu, aby ve spleti množství dekorací zanikla. Jejich design proto vybírejte promyšleně. V úvahu berte jak své preference, tak styl převládající v prostoru.

Vánoční ložní povlečení do ložnice a pokoje pro hosty

Vytvořte si oázu klidu, do které se budete každý večer vracet s úsměvem na tváři. Stačí vám k tomu pohodlná postel a originální vánoční povlečení.

Pro milovníky nadčasovosti jsou ideálním řešením minimalistické kousky v jedné, maximálně dvou barvách a s jednoduchým vzorem či potiskem. Takový kousek bude vypadat dobře i po několika letech. Nemluvě o tom, že jej bez problémů sladíte s jakoukoli výzdobou.

Na druhé straně, všichni milovníci Vánoc, kteří touží po skutečně výrazném výsledku, si určitě přijdou na své při povlečení s masivními vzory a nápisy. Dokonce, některým výrobkům nechybí ani kombinace více sytých odstínů jako je červená, zelená či černá. Ty lákají pohledy už od dveří ložnice a nastolují magickou atmosféru svátků.

Vánoční ložní povlečení do dětského pokoje

Vyberte dětem ložní povlečení oděné do výrazných barev a přetvořte jejich běžný pokoj na pohádkovou místnost. Nejmenší členové rodiny si zamilují hlavně kousky se vzory imitujícími soby, perníky, vločky nebo stromky. Ty poté, co je navlečete na přikrývku a polštář, přilákají pozornost a vyniknou i ve spleti množství hraček.

Příjemnou atmosféru dětského pokoje následně podtrhnou i další dekorace. Výbornou volbou jsou světýlka na parapetu, nálepky na okno, menší vánoční stromek či pestrobarevné deky. Menším dětem můžete vyzdobit pokoj vy sami. Ty starší vám s celým procesem pomohou.

 

Myslete i na další textil

Textil je klíčem k moderním, pohodlným a klidným Vánocům. Ložní povlečení proto doplňte měkkými koberci, huňatými kožíšky a teplými dekami. Celek dále perfektně zkrášlí i přehozy, menší dekorační polštářky a ubrusy, které můžete položit na příruční, kosmetický a noční stolek.